Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 

_____________________________________________________________________________


Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1869, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.

Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.
Den 3 juni 2016


Så är vi mitt inne i en riktig högsommarvärme. Ja det är riktigt varmt och väldigt mycket sol! ute i Europa är det svåra översvämningar! Så olika det kan vara. Vi lider med alla dem som av olika anledningar måste lämna sina hem, utan att ens kunna förbereda sig! En svår tanke.


Men det är så vackert ute! Så mycket blommor på marken och i träden. Här på Berga har vi också otroligt mycket fågelsång, något som gör mig väldigt lycklig.


*


Så har vi haft säsongen sista konsert. Nu är det sommaruppehåll. I lördags så gästades vi av syskonparet ”Julie & Andreas”. De kommer från Norge ursprungligen men bor för tillfället i Rotterdam. Julie spelar på Harpa och Andreas spelar på sin Bandoneon. Inte så vanliga instrument. Det blev en otroligt fin konsert! Efter första stycket så ville applåderna nästan inte ta slut. Det kändes så fint! Det var en så fin öppning till sommaren. Vi käde direkt att det vore väldigt fint om vi upprepade det även om ett år. Då har Julie fått sin större Harpa som hon har beställt men som inte hann bli helt klar. Så om vi har tur så blir det en konsert med Julie och Andres den 27 maj 2017!


Strax så lägger jag in bilder och filmer från konserten på sidan Konserter/evenemang. Kika där!


*


Lasses utställning i Gamla stan i Stockholm avslutas på söndag den 5 juni. Sen har vi det lite lugnt, förutom att det händer en del väldigt mysiga saker. Barndop, miniutställningar, pyssel i trädgården, turer till stranden, arbete i ateljén mm. Vi tänker försöka njuta sommar helt enkelt!

*Önskar alla en riktigt skön sommar!


*


En liten filmsnutt från dagen efter konserten. Då övar de inför nästa konsert i Oslo, på måndagskvällen.Här njuter vi kaffe och äppelpaj med vaniljsås kvällen efter konserten, vid vår favoritstrand.

Så tävlar vi i vem som kan ta den mest konstnärliga bilden på ett par badtofflor!
Uppdaterat  3 juni2016 av Ingela 

Vårens sista konsert var med Duon ”JULIE & ANDREAS”...