Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 

_____________________________________________________________________________


Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1869, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.

Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.
Den 4 juli 2016


Nu har det gått en hel månad sedan jag senast skrev på den här sidan. Tiden rullar på ganska fort. Dagarna fylls av olika saker, olika upplevelser och olika väder. För en stund sedan så mullrade det i luften och det var mörka moln på himlen. Det är alltid lite spännande och lite otäckt på samma gång. Det hjälper inte att vara rädd... men ändå... jag kan känna mig lite liten i alla fall. Oftast är himlen otroligt vacker. Så var den också idag.


Ute i skog och mark börjar man se svamp och bär, smultron är det än så länge. En blomsterprakt är det också i år! Det är bara att njuta:-)


*

Den 7-13 juli har jag en liten konstutställning i Galleri Alsiö i Medevi brunn. Och den 14-20 juli har Lasse en liten konstutställning i samma galleri, Galleri Alsiö i Medevi brunn. Se öppettider på sidan ”Utställningar nu eller senare”.


*

Så har vi haft säsongen sista konsert. Nu är det sommaruppehåll. Den 28 maj så gästades vi av syskonparet ”Julie & Andreas”.  Julie spelar på Harpa och Andreas spelar på sin Bandoneon. Inte så vanliga instrument. Det var en otroligt fin konsert! Vi kände direkt att det vore väldigt fint om vi upprepade att de kommer tillbaka om ett år. Då har Julie fått sin större Harpa som hon har beställt men som inte hann bli helt klar. Som det ser ut nu kan det bli möjligt

den 27 maj 2017! Något som vi hoppas på!


*

Lasse har startat med nya husmodelluppdrag. För Örebro universitet. Han ska bland annat göra en modell på Måltidens hus. En härlig utmaning.


Själv så är jag lite i gång med att skulptera igen. Det är så oerhört roligt, svårt och väldigt spännande. Jag känner mig lycklig då jag får stå där med en träbit och försöka se vad den kan innehålla!


*


Snart så kommer jag uppdatera sidan med konserter. Då ska ni få veta lite om vad hösten har att bjuda på. Bara spännande musik! Vi kommer att starta hösten med Trion Krilja, som gästat Aggershus tidigare. Det ser vi fram mot.


*


Önskar alla en fortsatt riktigt skön sommar!


*Måltidens hus i Grythyttan.
Härliga smultron!
Här utforskar vi skogen bakom Aggershus, tillsammans med kära vänner från Norge!Här har Lasse fått gäster i sin ateljé!


Luffarschack vid stranden.

Uppdaterat 4 juli 2016 av Ingela 

Kulturhuset Aggershus från baksidan...