Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 

_____________________________________________________________________________


Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1869, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.

Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.
Den 15 maj 2016


Nu har Lasse haft sin vernissage ”I TID OCH RUM” på ett litet galleri i Gamla Stan i Stockholm. Det är Barbara Bunke som har galleriet + en fin lite Pappersbutik på samma gata. Lasse har köpt mycket papper och vackra Ritböcker hos Barbara genom åren, ja även jag har köpt Ritböcker. Nu visar Lasse just teckningar på vackra papper och med det tema han arbetat med under många år. Det är en väldigt vacker liten utställning tycker jag som Lasse har och vernissagen blev fin.


*


Tyvärr så blev vi tvungna att ställa in den konsert som skulle varit den 29 april! Det kändes så otroligt tråkigt... men ibland har man inget val. Jag hoppas att gruppen vill komma vid en framtida Sverigeturné.


Nästa konsert blir den den 28 maj. Då gästas vi av syskonparet ”Julie & Andreas”. De kommer från Norge ursprungligen men bor för tillfället i Nederländerna. Julie spelar Harpa och Andreas spelar Bandeneon. Inte så vanliga instrument, så jag hoppas på att många bokar biljetter, för att få uppleva och lyssna på något nytt.  Det är så spännande att upptäcka och uppleva olika slags musik! Det är som att resa. Läs om konserten på sidan

”Konserter/Evenemang”.

*


Lasse jobbar på med sitt modelluppdrag för Örebro Universitet. Han har uppdaterat en redan befintlig modell. Eftersom det har tillkommit en massa nya hus på universitetsområdet. Det var ingen lätt uppgift att gå in i en modell och arbeta, som någon annan gjort tidigare. Nu är den helt klar! Det har varit ett pillrigt arbete då skalan är 1:400 och då blir allting väldigt smått.  men det blev fint. Nu är den på plats. Nu går han vidare med att göra modell på Måltidens hus i Grythyttan och övriga hus där som tillhör universitetet!

Igår var vi där och fotade en massa vinklar och vrår av husen, som Lasse behöver som stöd intill alla ritningar han får. Nu blir det spännande igen.


*Önskar alla en fortsatt skön vår!


*


Förberedelser av utställningen.
Så är det vernissage!Uppdaterat  15 maj 2016 av Ingela 

Förberedelser inför Lasses vernissage ”I tid och rum”...