Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 

_____________________________________________________________________________


Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1869, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.

Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.
Den 5 augusti 2016


Som vanligt så kan jag skriva att tiden rullar iväg så fort. Nu har det gått ännu en månad av sommaren 2016. En sommar som innehållit alla olika väder, mycket blommor hittills, mycket bär och jag tror att många också funnit en hel del svamp. Jag tycker i alla fall att landskapet varit väldigt vackert hela sommaren.


Om jag ska berätta något som är mindre roligt så är det så att sorken kommit till det blomland jag känt sådan lycka av! Barnens före detta sandlåda, som jag efter många år äntligen fått till en prunkande blomsterrabatt. Men... nu är den inte så prunkande längre. Sorken har flyttat in! Suck! Ja vad gör man? Letar på nätet efter goda råd.. det finns inte så många, men en del. Jag har nu grävt undan, raserat gångar och tagit bort (flyttat) på växter jag inte vill ska gå förlorade. Sen har vi köpt en ”sorkstav” och satt ner i jorden. Den vibrerar och låter lite med jämna intervaller, och ska få sorken att känna sig obekväm... Jag vet inte?! Nu har det gått en vecka och vi ser nya små högar varje dag på gräset intill blomlandet. Marken känns underminerad. Det stod att det kunde ta två veckor innan det ger resultat...


*

Igår hängde vi en utställning i Virsbo konsthall. Något som vi hastigt blev inbjudna till då de fått återbud av någon eller några som blivit sjuka.

Virsbo är man inte i så ofta, eller vi har tidigare endast åkt igenom, då vi varit i Norberg. Men nu finns vi där med några verk i en enorm lokal tillsammans med ett par andra som visar måleri. Lokalen är fantastisk! Den ligger i en stor gammal industri, har mycket fönster och en stämning som bara just sådana lokaler kan ha. Vernissage i morgon och sen varar utställningen till och med den 28 augusti. Den är öppen endast på helgerna.


*

Lasse jobbar med sitt nya husmodelluppdrag. För Örebro universitet. Han ska bland annat göra en modell på Måltidens hus. En härlig utmaning. Han har kommit riktigt långt med arbetet. Det är lika spännande som alltid att följa hur han finner på lösningar för alla små detaljer.


*


Jag broderar mest just nu! Något som var det absolut värsta i syslöjden när jag gick i skolan. Nu tycker jag det är meditativt. Dessutom arbetar jag ganska fritt. Det blir en större väggpoesi som ska ingå i en utställning Lasse och jag vill göra tillsammans i framtiden...


*


Konserter i höst.  Vi kommer att starta hösten med Trion Krilja, som gästat Aggershus tidigare. De kommer till Aggershus den 3 september kl. 19. Det ser vi fram mot. Närmare info kommer snart, snart.


*


Önskar alla en fortsatt riktigt skön sommar!


*

Lasse plockar av sommarens vackra blommor.
Så här fint blev det.

Måltidens hus i Grythyttan.Samma hus som modell, men ännu inte klar.


Vi har varit vid favoritstranden en gång i juli månad. Lika härligt som alltid, trots hårda vindar.
Uppdaterat 5 augusti2016 av Ingela 

Konsthallen i Virsbo, när vi hänger vår utställning...