Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.

Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.


Den 20 september 2019


Dagen efter en konsert känner jag mig alltid lite slak men också väldigt fylld av så härligt fina upplevelser. Möten med männsikor och att uppleva musik Live.


Fantastiskt! Igår var det dags för konserten IRRBLOSS, med musikerna

Maja Heurling, Ola Sandström, Livet Nord och Daniel Wejdin. Musiken

var tonsatta dikter av Signe Aurells 100 år gamla dikter. Så otroligt fina dikter och vackra melodier. Musikerna berättade så fint om hennes liv, då hon som ung emigrerade till Minnesota och sen vidare hur hennes liv blev. Starka berättelser och en otroligt fin musik! Varmt tack till er för detta!


*


Hoppas alla ni som får mina mail, gällande konserter eller annat som händer i Aggershus, kan stå ut med dom trots att de kommer flera påminnelser ibland. Så vi kan fortsätta med att skapa möjligheter till fina musikkvällar i Aggershus. Vi har snart hållt på i 20 år:-) Tack all publik, för att ni kommer och för att ni är så fina. Alla musiker ger uttryck för att de känner så.

                              

*


Både Lasse och jag har kommit med på salongen ”SVART PÅ VITT” som är i Landskrona vart tredje år! Jättekul tycker vi. Tre bilder var har vi fått med!

Vi var med även för tre år sedan. Då var Lasse den som fick ta emot det stipendium på 10.000 kr som delas ut varje gång salongen är.

Det kändes ju väldigt roligt!


*


Så mycket höst det har blivt! Så många löv det har fallit! Det är väldigt vackert ute, trots att det regnat en hel del hela veckan som var. Lite sol nu skulle vara ljuvligt. Så man kan gå där och sparka kring i Löven...


*


Nu har mina målargrupper varit igång några veckor, på måndagskvällarna.

Jag har dem genom Hallsbergs Kulturskola. Det är jättespännande varje måndagkväll att se vad som händer på alla papper vi spänner upp. Det är blyertsteckningar, kolteckningar och sen målningar, då mest med akryl.

Ibland är det alldeles tyst i rummet av all koncentration. Det känns väldigt fint!*Min bok ”En modellbyggares vardag” finns att köpa via nätet hos Bokbörsen (bild på den boken finns längst ner på sidan).  Så har vi nu gjort ännu en bok som också finns att köpa. ”GRÄNSLANDET så nära andetag”. Teckningar av Lars och poesi som jag Ingela har skrivit inspirerad av teckningarna. Båda böckerna finns att köpa genom ”Liljans antikvariat” som innehas av två musiker från trion Krilja som gästat oss flera ggr.


Så här ser pärmens framsida ut på boken Gränslandet.

"Liljans antikvariat grundades i mars 2012 av Jonas Liljeström och Marita Johansson. Till en början drev vi nätförsäljning i kombination med butik i Göteborgs innerstad, men vid årsskiftet 2013 sålde vi butiksverksamheten och driver nu enbart nätbutik.

Liljans antikvariats utbud är brett, men med fokus på historia, konstlitteratur, litteraturvetenskap, sociologi, psykologi, film och teater, New Age och esoterika. Vi har också ett stort och växande sortiment av engelskspråkig litteratur inom samma områden.https://www.bokborsen.se


*Det är verkligen höst nu!!


*


Från konserten IRRBLOSS den 19 oktober!


            
.

En bild från Lasses ateljé...

Så här glad var jag på senaste barnbarnet dopdag för ett par veckor sedan.

Fina minnen. Vad han fick för namn? SEBASTIAN.
*


Varmt tack till alla bidragsgivare som gjorde min bok möjlig!:

Längmanska fonden, Kung Gustav VI Adolfs kulturfond, Kungliga Patriotiska sällskapet,

Örebro universitet, Kumla Fastigheter AB, Örebro länsmuseum och Enköpings museum.
Uppdaterat 20 oktober 2019 av Ingela 

Konserten ”IRRBLOSS” med Livet, Maja, Ola o Daniel...